Integrert Nvidia-grafikk for AMD64

Nvidia lanserte i går et nytt brikkesett for AMD64-hovedkort, som tar i bruk en ny serie med GeForce 6 grafikkprosessorer.

Nvidia annonserte i går at selskapet har begynt leveransene av et nytt brikkesett til hovedkort beregnet for AMDs 64-bits prosessorer. De nye brikkesettet består av medie- og kommunikasjonsprosessorene i nForce 400 og grafikkprosesseringsenheten GeForce 6100. En rekke hovedkortprodusenter ventes å ta i bruk brikkene. De første sluttbrukerproduktene basert på løsningen kan ventes å komme på markedet i oktober.

Ifølge Nvidia skal den pakken være den første integrerte grafikkløsningen som støtter avspilling av HD-video og utganger til HDTV-er, i tillegg til at den støtter både DirectX 9.0 og Shader Model 3. Nvidia skriver at brikkesettet vil være godt egnet for mediesenter-PC-er.

Det skal støtte Nvidia Pure Video-teknologi, som innebærer maskinvareakselerert avspilling av HD-video, inkludert innhold basert på Windows Media 9 og MPEG 2, samtidig som belastningen på sentralprosessoren skal være lav. Teknikken støtter også funksjonalitet som de-interlacing, skalering og reversert telecine, det vil si å endre antallet bilder per sekund, typisk fra NTSCs 29.97 fps til 24 fps.

Til toppen