Integrert trådløst lokalnett på Wintel-bærbare

Et år etter Apple, kommer endelig Wintel-bærbare med innebygget antenne og Mini PCI-kort for trådløst lokalnett - mens Bluetooth fortsatt henvises til PC-kort.

Et år etter Apple, kommer endelig Wintel-bærbare med innebygget antenne og Mini PCI-kort for trådløst lokalnett - mens Bluetooth fortsatt henvises til PC-kort.

I oktober ventes både IBM og Dell å ha tilgjengelig bærbare PC-er med innebygde antenner for trådløst lokalnett etter IEEE 802.11-standarden i 11 Mbps. Selve nettverksforbindelsen vil håndteres av et innebygget mini PCI-kort, slik at man slipper å bruke PC-kort.

Tilsvarende funksjonalitet ble lansert av Apple i juli i fjor, med den rimelig prisede iBook. Siden har også den kraftigere modellen PowerBook fått innebygget trådløst lokalnett.

Det er ThinkPad iSeries som er først ute med innebygget trådløst lokalnett blant IBMs bærbare. Dette er forholdsvis rimelige maskiner. Med Celeron-prosessor ventes den å koste fra rundt 1400 dollar, eller nærmere 13.000 kroner.

Trådløst lokalt nett krever en basestasjon som formidler signalene mellom de trådløse maskinene og det vanlige nettet. Mens Apples basestasjon prises til under 3000 kroner, forventes IBMs og Dells å koste rundt tre ganger så mye, selv om teknologien er nærmest identisk.

Mens trådløst lokalnett integreres i ThinkPad iSeries, nekter IBM å gjøre det samme for Bluetooth, den trådløse teknologien for tilkopling av ulike typer personlig utstyr. Selv om det er helt uproblematisk å nedfelle Bluetooth på Mini PCI, vil IBM, i likhet med Toshiba, inntil videre begrense Bluetooth til vanlige PC-kort. Begge selskapene lover Bluetooth PC-kort til sine maskiner i løpet av høsten.

Les også:


Mini PCI gjør PC-kort avleggs
Lekker ThinkPad-kolleksjon i mai
Apples trådløse, flatklemte kundemagnet er her: iBook

Til toppen