RESULTATERFINANS

Intel advarer - om økt fortjeneste

Etter mange feil og tapte slag mot AMD i fjor, varsler Intel fremgang.

11. mars 2005 - 09:14

Intel har kommet med en børsmelding om endrede utsikter. Det overraskende er at nyhetene er positive, forventet omsetning og profittmargin.

Intel sier bedringen kommer av lavere kostnader til å utvikle en ny produksjonsprosess, og produksjonskostander for deres prosessorer, melder Wall Street Journal.

I januar forventet selskapet et fall i profittmarginene fra 56 prosent i fjerde kvartal 2004 til 55 prosent i inneværende kvartal. Nå forventer de 57 prosent. Forventet omsetning er nå satt til mellom 9,2 og 9,4 milliarder dollar, som er i øvre del av de 8,8 til 9,4 milliardene de forventet i januar.

Apjit Walia, en analytiker ved RBC Capital Markets, sier til wsj.com at flere trender hjelper Intel, som flere oppgraderinger i næringslivet enn forventet og en dreining mot nyere, mer avanserte og ikke minst dyrere chips.

Walia mener dette signaliserer et vendepunkt for Intels marginer. Intel gikk marginalt opp på børsen etter nyheten ble kjent.

Intels fjorår var preget av for store lagre, problemer med at flaggskipet Pentium 4 ikke ga nok ekstra fordeler, forsinkelser, planer som ble droppet og de klarte ikke å bryte 4 gigahertzgrensen innen utgangen av året, som planlagt.

For å gjøre det hele mye verre, kom konkurenten AMD på markedet først med flere viktige teknologier.

På tross av problemene gikk Intel svært godt økonomisk i fjor, blant annet på grunn av ledelse innen prosessorer for bærbare maskiner. Dette markedet vokser raskt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.