KARRIERE

Intel åpner forskningssenter i Finland

Skal bemanne med tidligere Nokia-folk.

18. apr. 2011 - 09:00

Nokia står foran sin største nedbemanning på nærmere 20 år. Finske fagforeninger frykter at kuttene, som er ventet nærmere tallfestet innen slutten av måneden, truer så mange som 6.000 jobber. Det tilsvarer over en tredjedel av selskapets globale forskningsstab.

Det er den nye strategiplanen, hvor Windows Phone blir Nokias viktigste plattform som er hovedgrunnen til den kraftige omstillingen.

Nyheten ble naturlig nok ikke godt mottatt av Intel, som i lengre tid har satset på MeeGo-plattformen i samarbeid med nettopp Nokia.

Ansetter

IT-gigantene står imidlertid i kø for å fange opp kloke hoder i Finland, som nå må finne seg nye arbeidsgivere.

Først ut er Intel, som nå skal åpne et nytt forsknings- og utviklingssenter i landet. En talsperson hos brikkegiganten sier til Reuters at de allerede har begynt å ansatte både maskinvare- og programvareeksperter.

Ifølge nyhetsbyrået skal Intel i første omgang ansette 200 personer til sitt nye FoU-senter. Det går ikke frem av meldingene hvor i landet virksomheten skal ligge. Det er heller ikke nærmere angitt hva de skal arbeide med, men satsingen kan tolkes som en styrket satsing på MeeGo-plattformen.

Samsung, Google og Skype skal også ha vært åpne om at de ønsker å benytte anledningen til å sikre seg finske ingeniørtalenter i kjølvannet av Nokias nedtrapping.

Kilder:
Bloomberg, Yle.fi, Reuters

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.