Intel åpner gigantisk Internett-sentral

Til neste år får norske Internett-leverandører en ubehagelig stor konkurrent; Intel satser bokstavelig talt enormt på web-hotellene sine.

Til neste år får norske Internett-leverandører en ubehagelig stor konkurrent; Intel satser bokstavelig talt enormt på web-hotellene sine.

Etter å ha skaffet seg et nesten-monopol i PC-bransjen, satser Intel nå på nye områder. Som digi.no skrev tidligere i våres, satser selskapet på Internett-hotellbransjen. Med et budsjett på nesten åtte milliarder kroner skal Intel bygge en serie gigantiske datasentraler i USA, Europa og Asia.

Intel åpnet i går den første datasentralen i Santa Clara i California, der også selskapet har sitt hovedkvarter. Datasentralen er på hele 9500 kvadratmeter og kan huse inntil 10.000 servere etter hvert som Intel kaprer kunder, skriver amerikanske nyhetsmedier etter en pressekonferanse i går.

Meningen er å kapre kunder som ikke ønsker å operere egne Internett-servere selv, men å ha sidene hos en datasentral som sørger for kapasitet, administrasjon og sikkerhet. Selv om prisene på webhotell faller, spår analyseselskapet IDC at verdens datakunder vil bruke utrolige 93 milliarder kroner i 2003. Det er dette markedet Intel satser på å kapre seg et stort stykke av.

Intel innrømmer at webhotell er et helt nytt område for dem, men påstår at de har lært det de trenger gjennom driften av sine egne mye populære internettsider og ikke minst driften av sine avanserte prosessor-fabrikker.

Intel planlegger å bygge i alt 12 datasentraler rundt om i verden. Den neste skal åpne syd for Washington D.C. på USAs østkyst tidlig til neste år og får 250 ansatte. Senere følger sentraler i blant annet London og Tokyo.

Intels satsing på webhoteller fører dem inn i konkurranse med en serie mektige aktører, men også et stort antall små leverandører. Her i Norge kan Telenor Nextel og selskaper som Fastweb få tøffere kår.

Til toppen