RESULTATERFINANS

Intel åpner markedsplass for tjenesteytere

Intel skal etter alt å dømme offentliggjøre en ny markedsplass for tjenestetilbydere innenfor utvikling av nettløsninger. E-business Network, som tilbudet skal hete, vil gjøre det lettere for konsulenter å treffe kundene, mener brikkegiganten.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. apr. 2000 - 12:44

Intel vil ha flere bein å stå på enn bare prosessorer. Ifølge nyhetstjenesten News.com vil Intel offentliggjøre en ny markedsplass for teknologi-konsulenter, PC-selgere og tjenesteytere (service providers).

I nettverket skal Intel lage en web-basert database med informasjon på kvalifiserte tjenesteytere. Deltagerne på nett-databasen skal bruke denne for å markedsføre seg selv og finne partnere til prosjekter de måtte holde på med.

For eksempel skal nettverkspesialister kunne bruke databasen til å finne kvalifiserte webdesignere eller webhotell.

Portalen eller databasen skal være tilgjengelig for alle gjennom nettet, men det er ikke avklart hvordan man skal legge seg inn i basen. Intel vil uansett organisere utviklingsseminarer i 250 byer rundt om i verden hvor systemet skal bli presentert.

Det nye tilbudet fra Intel er en del av selskapets satsing for å få nye ben å stå på. Selskapet er allerede markedsledende av prosessorer, men ønsker nå å satse på å bli en ledende aktør på levering av tjenester til den hurtigvoksende nettverksøkonomien. Blant annet vil det satses mer på kommunikasjons- og serverutstyr.

Ifølge Intel er mange av deres kunder innenfor små- og mellomstore bedrifter. Det er dette markedet Intel nå vil inn på ved hjelp av den nettbaserte databasen eller portalen. Små- og mellomstore bedrifter har hovedsakelig måttet stole på sine leverandører og konsulenter for å dekke sine teknologiske behov. Denne portalen skal gjøre det lettere for denne gruppen å manøvrere seg i markedet, samtidig som tjenesteyterne (konsulentene med mer) får enklere tilgang på kunden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.