RESULTATERFINANS

Intel arbeider også med Opticom-konkurrent

Opticom er ikke alene om å utvikle minne som holder på data uten strøm. Intel skal fortelle om samarbeidet med Ovonics på mandag. Her er informasjonen:

1. feb. 2002 - 11:42
Ovonicftp://download.intel.com/pressroom/temp/isscc_paper_list.pdf


Der forteller Intel at selskapet forsker på utnyttelse av Ovonics-teknologien som er billig, rask og non-volatile (holder på informasjon når du skrur av strømmen).

Det er selskapet ECD som sitter på selve patentet. Sammen med Ovonics har de dannet selskapet Ononyx. Minneteknologi-selskapene arbeider, i likhet med Opticom, med nyere materialer og teknikker som holder på informasjonen selv om strømmen skrus av. Skrur du av PC-en din, mister de vanlige silisumbaserte minnekretsene all informasjon.

Teknologien kalles phase-change electrical memories og bruker såkalt chalcogenide alloys. Dette er det samme materialet som brukes til å lage overflaten på overskrivbare optiske CD-plater.

I en presentasjon på sine nettsider hevder selskapet at man blant annet er sikret mot varmeproblemer og datatap over tid, noe som er det store handikappet til dagens flash-minne.

Ovonics er på sine nettsider like optimiske som Opticom. Selskapet sitter på 27 patenter og hevder at deres minnekretser både vil konkurrere med dagens flash-minne, vanlig DRAM og andre typer i en lang rekke produkter. Ovonics påpeker, som Opticom, de enorme verdiene for den årlige omsetning av de forskjellige minnetyper hvert år.

Her kan du lese mer om planene til Ovonics og Ovonyx.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.