Intel Low Power Display Technology

Intel avduket skjermteknologi som skal kunne halvere strømforbruket

Kan gi ytterligere fire til åtte timer med batteridrevet videoavspilling på den bærbare pc-en.

Illustrasjonsbilde: Intel-logo under Computex 2016 i Taipei, Taiwan.
Illustrasjonsbilde: Intel-logo under Computex 2016 i Taipei, Taiwan. (Foto: Reuters/Tyrone Siu)

Kan gi ytterligere fire til åtte timer med batteridrevet videoavspilling på den bærbare pc-en.

Ofte er det slik at skjermen er den mest energikrevende enheten til mobile og batteridrevne enheter som smartmobiler og bærbare pc-er. Uansett hvor mye mer energieffektive de øvrige komponentene kan være, er det gjerne skjermens energibruk som betyr mest for batteritiden til enheten. 

I en tale under Computex-messen som nå arrangeres i Taipei, fortalte sjefen for Intels klientteknologiavdeling, Gregory Bryant, at selskapet har utviklet en ny teknologi som skal kunne halvere effektbruken til LCD-paneler. Dette skriver Intel i en pressemelding.

Samarbeid

Teknologien, som kalles for Intel Low Power Display Technology, er utviklet i samarbeid med Sharp og Innolux og skal brukes sammen med 1 watt LCD-paneler fra de to leverandørene. 

Intel har ikke kommet med særlig mange detaljer om teknologien, men oppgir at teknologien skal gjøre det mulig med ytterligere fire til åtte timer med lokal videoavspilling, blant annet i en Dell XPS 13 utstyrt med et slikt skjermpanel.

Enkelte enheter skal dermed kunne spille av video i opptil 28 timer før batteriet er tomt. Men det er selvfølgelig en hel del betingelser som må møtes for at dette skal være mulig. 

Kun med Intels GPU-er

Det ser ikke ut til at noe videoopptak av talen til Bryant er tilgjengelig på nettet ennå. The Verge skriver at det ikke ble sagt noe særlig om hvordan teknologien fungerer. Men det dreier seg om en form for effektstyringsteknologi.

The Verge oppgir også at teknologien kun kan brukes sammen med grafikkprosessorer fra Intel. 

Ifølge CNET News hevder Intel at teknologien ikke vil føre til merkbare endringer i oppløsning eller lysstyrke.

Det er uklart når den nye teknologien vil bli kommersielt tilgjengelig.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen