Intel avslører kommende serverbrikkesett

Intel skriver i en pressemelding om flere nye serverbrikkesett selskapet planlegger å lansere. Støtte for nye ekspansjonsbusser er blant nyhetene.

Intel skriver i en pressemelding om flere nye serverbrikkesett selskapet planlegger å lansere. Støtte for nye ekspansjonsbusser er blant nyhetene.

Intel vil i løpet av høsten lansere et nytt brikkesett for servere med én Pentium 4-prosessor. Brikkesettet, som har kodenavnet Canterwood-ES, vil ha mye felles med 875P-brikkesettet selskapet lanserte i april i år, men vil i tillegg ha støtte for PCI-X. PCI-X er en raskere utgave av den ordinære PCI-teknologien, men den er likevel bakoverkompatibel med ordinære PCI-kort.

Du kan lese mer om 875P i denne artikkelen.

I 2004 vil Intel introdusere nye brikkesett for servere selskapets Xeon-prosessorer. Brikkesettet med kodenavn Twin Castle er beregnet for Xeon MP-baserte servere, mens Lindenhurst er kodenavnet på et brikkesett for servere med to Xeon-prosessorer.

Intel forventer at disse brikkesettene vil være de først som inkluderer støtte for både PCI Express og DDR2-minne.

    Les også:

PCI Express er en høyhastighets, serielt punkt-til-punkt sammenkobling for data- og kommunikasjonsplattformer.

DDR2 regnes av Intel som den neste generasjonen av minneteknologi for stort sett alle bruksområder innen databehandling. Teknologien tilbyr høyere datarater, forbedret maksimal båndbredde og forbedrede termiske egenskaper enn dagens DDR-minne.

Til toppen