Intel avvikler eldre prosessorer

Intel vil innstille salget av en rekke prosessorer laget med 130 nanometers prosessteknologi.

Intel har ifølge nettstedet X-bit labs meddelt at selskapet vil ta livet av en rekke prosessorprodukter for stasjonære og bærbare PC-er denne høsten. Felles for prosessorene er at de er laget med den ikke helt nye 130 nanometers prosessteknologien. Intels nyeste brikker lages med 90 nanometers prosessteknologi. Kostnadskutt kan være en av årsakene. Det ofte er billigere å lage brikker med mindre portavstand, siden man da får plass til flere brikker per silisiumskive.

De mobile prosessorene som vil bli kuttet inkluderer Mobile Pentium 4 med hastighetene 2,8 GHz og 3,06 GHz, samt 3,2 GHz-utgaven med 533 MHz systembuss - med eller uten Hyper-Threading. I tillegg vil selskapet innstille salget av Mobile Pentium 4-M-prosessorene med klokkehastighet på 2,2 GHz, 2,4 GHz og 2,5 GHz, samt Celeron M-brikken med klokkehastighet på 1,2 GHz og lavspenningsprosessorene Pentium M 1,0 GHz ULV.

Intel vil også avslutte salget av Pentium 4 med klokkehastighetene 2,4 og 2,6 GHz som støtter 800 MHz Quad Pumped Bus og Hyper-Threading.

Siste mulighet for å bestille de nevnte prosessorene fra Intel skal være den 19. november i år.

Les mer om: