Intel-baserte PC-er blir billigere

Ifølge ryktene bør du vente til 26. august med å kjøpe ny PC. Da skal Intel halvere prisene på Pentium 4, hevdes det.

Intel Corporation sliter med fallende salg og griper etter øksa for å snu salget. Som selskapet tidligere har antydet, mener analytikere at Intel snart vil gjør dype priskutt på sin nyeste prosessor, Pentium 4.

Analytiker Dan Niles hosLehman Brothers Inc, spår at Intel 26. august vil redusere priser med så mye som 54 prosent. Meningen er å presse Advanced Micro Devices Inc. For Intel har god råd til å presse prisene.

I fjor hadde Intel en margin på utrolige 60 prosent - selskapet satt med andre ord igjen med seks hundre kroner etter å ha solgt en prosessor til 1.000 kroner. Men med presset fra AMD er marginen nede i - for Intel - stakkarslige 48 prosent.

Priskuttene er ingen nyhet: Allerede 18. juli lovet selskapet massive priskutt utover høsten. Mot slutten av året sa Intel at selv svært billige PC-er (i USA under 800 dollar) vil ha en Pentium 4-prosessor. For å klare dette, må selskapet virkelig kutte prisene, men når og hvor mye vil man ikke røpe.

Les hva Intel lovet: Hyggelig høst for PC-kjøpere

Dette er gode nyheter for PC-kunder, men ikke investorer. Priskuttene vil redusere resultatet til Intel og aksjekursen falt i går fire prosent som følge av analytikernes spådommer om priskutt.

Intel har ikke kommentert påstandene til Niles.

Til toppen