RESULTATERFINANS

Intel bedre enn fryktet

Intel Corporation leverte tirsdag et resultat i overkant av de nedjusterte forventningene i markedet. Tallene var langt svakere enn resultatet i samme kvartal året før.

Jens Kanden
15. apr. 1998 - 11:02

Intel omsatte for 6,0 milliarder dollar og tjente 1,3 milliarder dollar - 72 cent per aksje - i første kvartal 1998. Tilsvarende tall for samme kvartal i 1997 var 6,4 milliarder i omsetning og et netto overskudd på 2,0 milliarder dollar eller 1,10 dollar per aksje.

Første kvartals netto i 1998 inkluderer en ikke-fradragsberettiget avskrivning på 165 millioner dollar for pågående forskning og utvikling i forbindelse med oppkjøp av Chips and Technologies Inc.

Eksklusive avskrivingen tjente selskapet 81 cent per aksje, som var bedre enn de nedjusterte forventningene på 72 cent som IBES International Inc meldte.

Resultatet var også en tilbakegang i forhold til foregående kvartal - Q4 1997, da selskapet solgte for 6,5 milliarder dollar og tjente 1,7 milliarder dollar - 98 cent per aksje.

De svake tallene skyldes sviktende etterspørsel særlig fra PC-produsenter med nedgang i omsetning i de amerikanske, europeiske, og japanske markedene i forhold til Q4 1997. Bare Asia-Stillehavet-regionen viste en omsetningsoppgang.

- Dette var en skuffende kvartal, sa Dr. Andrew Grove, styreformann og administrerende direktør i Intel. - PC-industrien ser ut til å ha blitt for ivrige ved å bygge flere produkter en sluttbrukerne har kjøpt.

Intel kunngjorde at selskapet vil kutte 3.000 stillinger av sin arbeidsstyrke på 68.000 personer som følge av den sviktende etterspørselen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.