BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel bekrefter datoen for nye Core-lanseringer

Intel skal i løpet av sommeren slippe en rekke nye prosessormodeller for både PC-er og servere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juli 2006 - 10:35

Intel har bekreftet lanseringsdatoene for flere av selskapets kommende prosessormodeller. Først ut er Montecito, den første Itanium-prosessoren med to kjerner. Denne vil bli lansert den 18. juli.

Den 27. juli, en dato som lenge har blitt oppgitt av mindre offisielle kilder, skal Intel lansere Core 2 Duo, tidligere kjent som Conroe. Dette er Intels nye prosessorfamilie for stasjonære PC-er, som på sikt vil erstatte Pentium 4 og Pentium M. Prosessorene tar i bruk den nye mikroarkitekturen Core, som skal gi bedre ytelse og lavere effektforbruk enn dagen Netburst-arkitektur.

Intel har allerede lansert Xeon-prosessorer basert på Core-arkitekturen, nærmere bestemt Xeon 5100-serien.

    Les også:

Ifølge News.com skal Intel allerede i morgen gi grønt lys for publisering av testresultater gjort av uavhengige testere, hvor Core 2 Duo blant annet sammenlignes med AMDs prosessorer. Intel har tidligere sagt at Core-familien skal levere omtrent 20 prosent bedre ytelse enn AMDs prosessorer i andre halvdel av 2006.

En bærbar prosessor med Core-arkitekturen, som ikke må forveksles med Core Solo og Duo-prosessorene som Intel tilbyr i dag, skal lanseres i august. Disse er kjent under kodenavnet Merom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.