Intel bekrefter feil i Skylake-prosessorene

Får systemer til å krasje under visse forutsetninger.

Intel bekrefter feil i Skylake-prosessorene
Skylake er den nyeste prosessorarkitekturen som Intel lanserte i fjor, og omfatter sjette generasjons Core-prosessorer. Nå er det avdekket en feil som under visse forutsetninger kan få systemer basert på slike til å krasje. Bilde: Intel

Matematikere har oppdaget en feil i Skylake, den nyeste prosessorarkitekturen Intel lanserte i fjor. Intel har bekreftet feilen, som kan krasje systemer med deres sjette generasjons Core-prosessorer.

Brikkegiganten har utviklet en fiks, som de nå samarbeider med pc-partnere om å distribuere ut i form av en BIOS-oppgradering, skriver Lifehacker.

Tallknusere

Det er Mersenne-miljøet, som benytter en programvare kalt Prime95 som skal ha gjort oppdagelsen. Deres samarbeidprosjekt «GIMPS» (Great Internet Mersenne Prime Search» består av tusener av frivillige som donerer maskinkraft for å jakte etter og deretter teste nye primtall.

Samtlige nye primtallrekorder identifisert de siste rundt 20 årene stammer fra dette prosjektet.

Feilen lar seg reprodusere både med Windows og Linux-baserte systemer, og er ikke begrenset til kjøring av det nevnte tallknuseprogrammet Prime 95.

Det er under gitte forutsetninger, nærmere bestemt utregning med ekstremt store tall at pc-er med Skylake-prosessorer rammes av systemfrys. Funnet blir nærmere diskutert i Intels supportforum.