Intel bekrefter prosessorrykter

Intel bekreftet mandag flere rykter om selskapets tokjernede prosessorer.

Intel bekreftet mandag flere rykter om selskapets tokjernede prosessorer.

Det har i flere uker ryktes om at Intel har framskutt planene om å lansere brikker i Pentium-klassen utstyrt med to kjerner. Nå bekrefter selskapet ryktene.

Intel skriver i en pressemelding at det planlegger å levere to ulike, tokjernede Pentium-produkter, samt brikkesett for disse, i andre kvartal av 2005. Dette skal inkludere Pentium Extreme Edition og Smithfield, som skal være en mer ordinær Pentium 4 med doble kjerner.

Selskapet melder nå at det har fullført den innledende testproduksjonen og at det er klar til å begynne flerkjernet silisiumproduksjon.

Doble kjerner skal, sammen med Intels HyperThreading Technology, gjør de mulig for Pentium-prosessorene å prosessere fire tråder samtidig. Dette skal gi en mer effektiv utnyttelse av ressurser som ellers ville være inaktive.

    Les også:

Pentium Extreme Edition med doble kjernen skal kunne brukes sammen med brikkesettet som til nå har hatt kodenavnet Glenwood. Det offisielle navet er Intel 955X. Dette brikkesettet tilbyr funksjonalitet og støtte for Intel High Definition Audio, PCI Express og tokanals DDR-2-minne (dual channel). Prosessorene som går under kodenavnet Smithfield vil derimot brukes sammen med brikkesettene 945G Express og 945P Express, tidligere kjent under kodenavnet Lakeport..

Intel skriver forøvrig at selskapet har mer enn ti produkter med mer enn én kjerne underveis, for både bærbare og stasjonære PC-er, samt servere.

Til toppen