BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel bommet på nysatsing

Intel investerte enorme summer for å bli store på Internett-hosting, men nå sliter giganten. Dette er gode nyheter for blant annet Telenor-eide Nextra.

27. feb. 2001 - 10:26

Intel Corporation har et hyggelig problem: Hva skal selskapet gjøre med sin enorme fortjeneste på prosessorene sine? Selskapet har etterhvert blitt en av de største investorene i nye IT-selskaper og er alltid på leting etter nye satsingsområder.

I april 1999 rullet derfor selskapet ut et angrep mot markedet for drift av Internett-sider (Internett-hosting). Intel skulle bygge en serie store haller over hele verden fylt opp av Intel-servere som skulle spre kundenes Internett-sider ut. Konkurrentene var alt fra Telenor-eide Nextra til store amerikanske selskaper som Exodus.

Craig R. BarrettCnet


Dette skyldes blant annet at den amerikanske økonomien nå bremses opp. Barrett brukte ordet "recession", konjukturnedgang, et ord mange har vært redd for å bruke, men som nå begynner å dukke opp oftere.

Selskapet skal ikke legge ned noen av sentrene som blant annet ligger i England, men bremser opp utbyggingen av sentrene de har bygget blant annet i England. Problemene setter også en foreløpig stopp for Intels vurdering om å bygge et datasenter i Norden, som Nextra og mange andre var redd for.

Nextra tilbyr europeiske kunder drift av deres Internett-sider fra selskapets datasentral i Frankfurt. Nextra ville ikke kommentere Intels problemer overfor digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.