BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel-brikke skreddersydd for bærbare PC-er

Intel lanserte mandag denne uken to nye prosessorer. Den ene er laget med en helt ny produksjonsteknologi som spesielt kan utnyttes i bærbare PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 1999 - 02:15

Intel introduserte mandag en 400 MHz bærbar utgave av Pentium II, samt en bærbar Celeron-prosessor med samme klokkehastighet. Mens Celeron-prosessorer kun har fått en ren hastighetsøkning i forhold til tidligere utgaver, er Pentium II-prosessoren den første prosessoren Intel legger ut til salg som er basert på selskapets 0,18 mikron produksjonsteknologi.

Den første prosessoren fra Intel basert på 0,18 mikron prosessteknologi, Intel Pentium II mobil 400 MHz. <i>Foto:  Intel</i>
Den første prosessoren fra Intel basert på 0,18 mikron prosessteknologi, Intel Pentium II mobil 400 MHz. Foto:  Intel

Alle andre prosessorer fra Intel er basert på 0,25 mikron prosessteknologi eller større.

Fordelene med 0,18 mikron prosessteknologi framfor 0,25 mikron prosessteknologi er flere:

* Fordi avstanden mellom portene i brikken er mindre, bruker de elektriske signalene kortere tid på å flytte seg gjennom kretsene. Dette gjør at klokkehastigheten kan settes opp og at prosessoren arbeider raskere.

* Mindre prosessteknologi betyr gjerne også mindre effektforbruk, noe som er spesielt viktig inne i bærbare PC-er hvor det å lede bort overflødig varme er et problem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.