BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel-brikker kan få egen transkodingenhet

«Sandy Bridge»-arkitekturen blir trolig en «racer» til å konvertere multimedia.

Neste generasjons Intel-prosessorer vil være basert på mikroarkitekturen «Sandy Bridge».
Neste generasjons Intel-prosessorer vil være basert på mikroarkitekturen «Sandy Bridge». Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. aug. 2010 - 08:13

Intel skal omkring nyttår erstatte de første prosessorproduktene basert på den nye mikroarkitekturen «Sandy Bridge». Selskapet pleier å ta i bruk en ny mikroarkitektur annet hvert år. Dagens mikroarkitektur kalles «Nehalem». Den benyttes blant annet i selskapet Core i3, i5 og i7-prosessorer.

Mye er allerede kjent ved «Sandy Bridge», men nå går det fram av en artikkel i Cnet News at denne arkitekturen vil inkludere en komponent som er dedikert til transkoding, det vil si å konvertere data fra ett format til et annet.

Det er ikke Intel, men kilder hos pc-produsenter som oppgir dette til Cnet News.

Neste generasjons Intel-prosessorer vil være basert på mikroarkitekturen «Sandy Bridge». <i>Bilde: Intel</i>
Neste generasjons Intel-prosessorer vil være basert på mikroarkitekturen «Sandy Bridge». Bilde: Intel

Det er ikke kjent hvor mye raskere transkodingen av for eksempel multimedie-filer vil kunne gjøres av den spesialiserte enheten, men det som er sikkert, er at den vil kunne avlaste de vanlige prosessorkjernene i brikkene, slik at de kan gjøre andre oppgaver mens konverteringen pågår. Alt tyder på at dette vil kunne gi en betydelig ytelsesgevinst totalt sett.

Etter at «Nehalem»-arkitekturen ble innført i slutten av 2008, har Intel gått fra 45 nanometers prosessteknologi til 32 nanometers prosessteknologi. Dette har gitt selskapet mulighet til å inkludere flere kretser i silisiumbrikkene, noe flere av nyhetene i Sandy Bridge er et resultat av. Dette inkluderer først og fremst en egen grafikkenhet, som nå vil være en del av den samme silisiumbrikken som resten av prosessoren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.