Intel: - Bunnen er nådd

Inntektene stuper, men brikkeprodusenten tror den verste stormen er over.

Intel: - Bunnen er nådd

Inntektene stuper, men brikkeprodusenten tror den verste stormen er over.

Verdens ledende brikke- og prosessorprodusent la i går frem regnskapet for første kvartal. Tallene viser en dramatisk svikt i omsetning og resultat, men det var også ventet.

I første kvartal 2009 omsatte selskapet for 7,1 milliarder dollar, det er 2,6 milliarder dollar dårligere enn samme periode i fjor.

Det er også 13 prosent lavere enn forrige kvartal, men likevel bedre enn analytikernes forventninger, som ifølge Thomson Financial var 6,98 milliarder dollar.

Resultatet endte på 647 millioner dollar, ned 55 prosent fra samme periode i fjor.

Bruttomarginen endte på 46 prosent, syv prosent lavere enn forrige kvartal.

På forhånd var det ventet at selskapets bruttomargin ville synke til et sted mellom 40 og 45 prosent, hovedsakling pågrunn av overkapasitet og kostnader knyttet til overgang til 32 nanometers produksjon.

Prosessorgiganten mener det er ting som tyder på at salget begynner å normalisere seg.

- Vi ser tegn til at PC-markedet har nådd bunnen. Jeg tror det verste nå er bak oss hvis man justerer for sesongmønstre, sier Intel-sjef Paul Otellini i en kommentar.

Den globale økonomien gjør at selskapet ikke kommer med detaljerte inntjeningsmål for neste periode, men de forventer at bruttomarginene holder seg på omtrent samme nivå. Det ble oppfattet som skuffende nyheter blant enkelte analytikere som hadde sett for seg en bedring i årets andre kvartal.

Aksjekursen falt til slutt 5,3 prosent på børsen i går kveld.

    Les også:

Til toppen