Intel bygger sikkerhet inn i prosessoren

Intel vil bygge sikkerhetsteknologi inn i sine PC-prosessorer, for å bedre vernet mot datainnbrudd.

Intel vil bygge sikkerhetsteknologi inn i sine PC-prosessorer, for å bedre vernet mot datainnbrudd.

På Intels pågående utviklerkonferanse i San Jose ble det opplyst om planene for en ny type sikkerhetsteknologi som skal nedfelles i PC-prosessorer fra annen halvdel av 2003, da arvtakeren Prescott etter dagens Pentium 4 ventes å være klar.

Les også

Ideen med LaGrande er å lage en slags sikker innpakning rundt avgrensede områder på harddisken, samt på tastatur, skjerm og koplinger inne i maskinen. Følsomme data som krypteres på veien inn til PC-en fra for eksempel en nettbank, skal være like beskyttet mot inntrengere når de lagres på PC-en. LaGrande vil også kunne brukes til å forsterke vern mot virus og ormer.

En viktig egenskap ved LaGrande, er at ingen inntrenger skal kunne endre oppstartsekvensen til en PC. Det er en typisk egenskap ved selvspredende ondsinnet kode at den endrer oppstartsekvensen for å sikre at den aktiveres selv når offerets PC slås av og på.

Funksjonaliteten i LaGrande vil kunne utnyttes av applikasjoner på PC-en, for eksempel i forbindelse med kopibeskyttelse. Forholdet til Microsofts kommende kopibeskyttelse Palladium er ikke klart, annet enn at LaGrande ikke krever Windows, men vil tilby tjenester uavhengig av operativsystem.

Brukere som ikke ønsker LaGrande-tjenester, vil kunne slå dem av, forsikret Intel.

Til toppen