BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel: Centrino-prosessor i tre varianter

Uka etter Gartners advarsel om at Intel har for mange prosessorer for bærbare PC-er, slår Intel med enda et par.

27. jan. 2003 - 13:30

I dag har Intel tre prosessorfamilier for bærbare PC-er: Pentium III-M, Pentium 4-M og Celeron. Alle fås med forskjellige klokkefrekvenser. I forrige uke rapporterte digi.no advarselen fra Gartner om at det store tallet på prosessorer vil forvirre både leverandører og kunder, og fører til flere feilaktige kjøp i 2003.

Les også

Gartner tok også i betraktning den nye Pentium-M-familien (tidligere kjent under kodenavnet Banias) som debuterer i mars. Nå er det lekket til amerikansk presse at det ikke blir én Pentium-M, men tre, med klokkefrekvenser på 900 MHz og 1,1 GHz i tillegg til den lenge kjente 1,3 til 1,6 GHz-varianten. Årsaken til at det kommer to utgaver med lavere klokkefrekvens enn den først kjente, er at Intel vil senke driftsspenningen ytterligere, slik at batterilevetiden forlenges tilsvarende.

De to Pentium-M-variantene med lavest klokkefrekvens er beregnet på bærbare PC-er på under 1,5 kilogram, og på Tablet PC-er.

Pentium-M er Intels første prosessor som er konstruert fra grunnen av til å fungere i bærbare PC-er. De inngår i en større produktfamilie døpt Centrino, som også omfatter brikkesett og andre komponenter spesielt utviklet for bærbare PC-er, blant annet med trådløs kommunikasjon etter 802.11-standardene.

Les også

De første Centrino-baserte PC-ene vil begrenses til 802.11b-standarden med nettilgang i 11 Mb/s.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.