Intel/Dolby-samarbeid om forbedret PC-lyd

Bedre lydopplevelse er målet når Intel og Dolby nå innleder et samarbeid om surroundlyd for PC-er.

Bedre lydopplevelse er målet når Intel og Dolby nå innleder et samarbeid om surroundlyd for PC-er.

Dolby Laboratories og Intel annonserte torsdag et samarbeid om å overføre lyd- og underholdningsopplevelsene fra konsumentelektronikk til Intel High Definition Audio (HD Audio). Som en del av Dolby PC Entertainment Experience Initiative lanserer Dolby nå et nytt lisensprogram for Integrated Audio Codec og en et PC Logo-program for ledende Dolby Surround Sound-teknologier.

Lisensprogrammet er designet for å gjøre det mulig for selskaper som lager lydkodek-løsninger for PC-er utvikle løsninger som fungerer med Intel HD Audio, som er Intels nestegenerasjons lydarkitektur. Denne har formelt kodenavnet Azalia.

Dolby PC Logo Program skal gjøre det enklere for brukerne å velge en PC med Dolbys lydteknologier som best tilfredsstiller brukernes behov.

Dolby Sound Room skal gi brukerne en personlig Dolby surroundlyd-opplevelse uten å ha et komplett 5.1 høyttalersystem. Dette inkluderer teknologiene Dolby Digital, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker og Dolby Pro Logic II.

Dolby Home Theater skal gi flere samtidige brukere en reell hjemmekino-opplevelse basert på et 5.1 høyttalersystem. Det skal gi brukeren en fordypet musikkopplevelse og gjøre det mulig for brukeren selv å lage DVD-plater med Dolby Digital-teknologi. Dolby-teknologier som er inkludert er Dolby Digital, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro Logic II og Dolby Digital Stereo Creator

Dolby Master Studio er den mest avanserte kategorien. Denne er basert på 7.1-kanaler surroundlyd for å gi den optimale og mest naturlige lydopplevelsen fra både DVD-film, musikk, spill og kringkastet TV. Teknologiene som tas i bruk er Dolby Digital, Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro Logic IIx og Dolby Digital Encoding.

Til toppen