Intel dropper aksesspunkt på hovedkortet

Intel har kansellert planene om å la vanlige PC-er være utstyrt med aksesspunkt for trådløst nettverk.

Intel har kansellert planene om å la vanlige PC-er være utstyrt med aksesspunkt for trådløst nettverk.

Intel annonserte tidligere å år planer om å levere Intel Wireless Connect, en brikke med innebygd WLAN-aksesspunkt, sammen med brikkesettfamiliene 91x og 920 for vanlige stasjonære PC-er. Nå har selskapet droppet planene.

Opprinnelig skulle de nevnte brikkesettene vært utstyrt med aksesspunktbrikken allerede i sommer, men ifølge News.com kom et av Intels mange produksjonsproblemer dette året i veien for denne planen. Men det som har fått Intel til å sette kroken på døren for gått, er manglende interesse fra selskapets kunder.

    Les også:

For det første har det hele tiden vært litt uklart hvorfor alle PC-er skulle trenge sitt eget aksesspunkt. For det andre kan mange PC-produsenter nå legge til slik funksjonalitet fra andre leverandører for en lavere pris en det Intel har forespeilet. I er det tillegg blitt stilt spørsmål om hvor sikkert det ville være at alle skal kunne tilby trådløse nettverksaksess fra sin PC - særlig innen bedrifter.

Intels avgjørelse er gledelig for selskapets konkurrenter innen trådløst nettverksutstyr. Mange mente at de integrerte aksesspunktene ville på lang vei fjerne behovet for separate aksesspunkter. Det vil ikke skje nå.

Til toppen