BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel dumper operativ­system

Vil heller samarbeide om en helt ny, Linux-basert mobilplattform.

Det Linux-baserte operativsystemet MeeGo, som Intel og Nokia begynte å utvikle sammen i februar 2010, får etter alt å dømme et kort liv. Nokia har i stor grad mistet interessen, til tross for at selskapet nå kommer med den MeeGo-baserte N9-mobilen, noe som har ført til at Intel har sittet igjen med et system uten noen klar framtid.

I går kunngjorde selskapet at selskapet vil støtte Tizen, en ny, Linux-basert programvareplattform som skal kunne kjøres på flere typer enheter, inkludert smartmobiler, nettbrett, smart-tver og underholdningssystemer for kjøretøyer.

Linux Foundation skal være vert for Tizen-prosjektet, som også LiMo Foundation støtter.

– LiMo Foundation anser Tizen som en godt timet trinnskifte som forener store forkjempere av mobil Linux innen et fornyet økosystem med en åpen webvisjon for applikasjonsutvikling som vil hjelpe enhetsleverandører å nyskape gjennom programvare, og gjøre tilgangen til forbrukere friere for utviklere og tjenestetilbydere, sier Morgan Gillis, administrerende direktør i LiMo Foundation, i en pressemelding.

Ifølge Intel skal prosjektet tilby både et operativsystem og et robust, standardbasert webutviklingsmiljø hvor det kan produseres enhetsuavhengige applikasjoner basert på HTML5 og WAC.

Tizen vil bygge på både LiMo-plattformen og MeeGo-plattformen og vil dermed trolig erstatte begge to, på samme måte som MeeGo i sin tid erstattet Nokias Maemo- og Intels Moblin-plattformer.

Intel lover å hjelpe selskapets MeeGo-partnere med overgangen til Tizen, som kan ventes utgitt i første kvartal av 2012. De første Tizen-baserte enhetene skal etter planen komme på markedet i midten av neste år.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.