Intel endelig forlikt med Intergraph

Intel har løst en femårig patentkrangel med Intergraph gjennom et 225 millioner dollars forlik.

Striden mellom Intergraph og Intel begynte i 1997 da Intergraph anklaget Intel for patentbrudd og tilbakeholding av informasjon. Krangelen truet Intels satsing på Itanium. Etter hvert ble den delt i to. En første del ble løst gjennom et 300 millioner dollars forlik i april 2002. I oktober samme år tilkjente en dommer 150 millioner dollar til Intergraph for å løse del to som angikk teknologi Intergraph mente Intel urettmessig hadde innlemmet i Itanium-prosessoren.

    Les også:

Intel anket denne avgjørelsen og fikk bare delvis medhold. I går ble det kjent at Intel, heller enn å ta enda en runde i retten, har fått Intergraph med på et forlik gjennom en utbetaling på 225 millioner dollar.

I mellomtiden hadde Intergraph utvidet søksmålet mot Intel til også å omfatte Dell, Hewlett-Packard og Gateway, for å ha solgt datamaskiner med en prosessor der Intergraph-teknologi skulle være misbrukt. Forliket mellom Intergraph og Intel omfatter også Dell som påsto å ha en avtale med Intel der Intel skulle dekke eventuelle omkostninger som følge av striden med Intergraph. Intel var ikke helt enig, men valgte å punge ut for å få saken ute av verden. Ifølge Wall Street Journal er det mulig at Intel vil be Dell betale en del av forliket.

Intergraphs søksmål mot HP og Gateway går videre.

Fram til midt på 1990-tallet produserte Intergraph avanserte grafiske arbeidsstasjoner med egenkonstruerte prosessorer, som blant annet ble brukt til å designe nøkkelanlegg til vinter-OL i Calgary i 1988. Da egen prosessorproduksjon ikke lønte seg lenger, gikk selskapet over til å bruke Intel-prosessorer, men med egne spesialbrikker i tillegg. I denne overgangen ble det inngått teknologiutvekslingsavtaler med Intel, som Intergraph siden fant at Intel misbrukte. I dag leverer Intergraph datagrafisk programvare og tjenester.

Til toppen