Intel endelig med nye produkter

Etter halvannet år med tørke fra verdens største prosessorprodusent klargjør de seg nå til å slippe en rekke nye produkter.

Etter omtrent å ha gitt markedsandeler til AMD på grunn av en kronisk mangel både på eksisterende produkter og nylanseringer har Intel plassert seg i startgropen og gjør seg klar til en hel rekke nye produkter.

Den største nyheten er lanseringen av Pentium 4 tidlig i 4. kvartal i år, og deretter en rekke nye produkter i følge CNets kilder.

Pentiumprosessoren skal kjøre på 1.4GHz.

CNet skriver også at Intel lansere Northwood, en forbedret versjon av Pentium 4, mot slutten av 2001. Bert McComas, en analytiker ved InQuest Market Research, har studert Intels planer og skrevet en artikkel på firmaets nettsted.

Intel skal visstnok også lansere Tualatin, en Pentium III-versjon som er laget med 0.13 mikron teknologi i stedet for 0.18 mikron som brukes i dag. Tualatin Pentium III vil ha 512kB integrert cache, et hurtigminne som brukes av prosessoren for å øke hastigheten på systemet, hvilket er dobbelt så mye som dagens 256kB. Tualatin vil også ha en bus-hastighet på hele 200MHz, en forbedring på hele 50% fra dagens raskeste Pentium III systemer på133MHz.

Hjemmebrukere kan også glede seg, for Intel vi lansere en forbedret versjon av Celeron, dagens "billigprosessor", med navnet Timna. Denne vil ha innebygget grafikkprosessor og en minnekontroller. Firmaet vil også lansere en versjon av denne for bærbare datamaskiner, skriver CNet. I samme omgang vil bus-hastigheten øke fra 66MHz til 100MHz, hvilket vil ha mye å si for hastigheten på datamaskinen.

Hverken Intel i England eller Sverige hadde personer tilstede som kunne kommentere for lanseringsdato eller priser da digi.no tok kontakt.

Til toppen