Intel endrer prosessorplaner

Intel bekreftet onsdag at selskapet har gjort endringer i planene for Celeron-prosessoren som kan gjøre PC-er enda billigere. Selskapet bekrefter også at en Pentium Pro Overdrive prosessor er underveis.

Intel bekreftet onsdag at selskapet har gjort endringer i planene for Celeron-prosessoren som kan gjøre PC-er enda billigere. Selskapet bekrefter også at en Pentium Pro Overdrive prosessor er underveis.

Den neste utgaven av Celeron, nå kjent under kodenavnet Mendocino, vil komme med to forskjellige grensesnitt. Prosessoren, som vil inkludere et integrert 128 kB sekundært hurtigminne, vil først komme med Slot 1-grensesnittet denne høsten.

I løpet av første halvdel av 1999 vil selskapet introdusere 300 og 333 MHz Mendocino-utgaver med tilsvarende grensesnitt som de vanlige Pentium-prosessorene. Grensesnittet vil likevel ikke være pinnekompatibelt med Socket 7.

Socket-grensesnittet til Mendocino vil ha 370 pinner og bruke nøyaktig den samme bussen som de andre prosessorene i P6-familien. Busshastigheten vil være på 66 MHz.

En talsmann for Intel benekter overfor ZDNet UK at dette er en helomvending i tankegangen.

- Endel mennesker tror at socket-teknologien har flere begrensninger enn slot-teknologien. Dette betyr faktisk ingenting, det er bare en bit med plastikk, forklarer han.

- Det er bussen som er viktig, og denne prosessoren bruker vår P6-buss.

Ytelsen vil derfor være den samme for begge Mendocino-variantene.

Ifølge ZDNet UK er det trolig at prisen på hovedkort som er beregnet for socket-utgaven av Mendocino vil bli billigere enn slot-utgaven, siden stativet som holder slot-prosessorene på plass kan utelates. Dette kan glede systembyggere som har hatt svært små marginer på sine Celeron-systemer.

Intel vil ifølge ZDNet UK også lansere en Pentium Pro Overdrive prosessor senere i år. Denne vil gjøre Pentium Pro MMX-kompatibel, noe som i det alt vesentlige vil utgjøre en Pentium II som passer i Socket 8.

Klokkehastigheten vil bli raskere enn den er i dagens Pentium Pro-prosessorer, men vil ikke passere 350 MHz. Det er systembussen på 66 Mhz som setter denne begrensningen.

Til toppen