Intel faller bak Moores lov

Intel mister fart og klarer ikke å opprettholde sitt lovede lanseringstempo av raskerer PC-prosessorer.

Antall transistorer (og dermed farten) vil dobles hver attende måned, forutså en av Intels gründere Gordon Moore. Men de siste årene har Intel slitt med å oppretthold sitt tidligere tempo.

Intel har de siste årene fokusert mest på bærbare maskiner og delvis servere. I tillegg har Intel har det siste året slitt med en rekke forsinkelser og produktsutfordringer.

3 GHz-versjonen av Pentium for stasjonære maskiner ble 14. november i 2002. Nå er den raskeste prosessoren selskapet selger på en 3,6 GHz-versjon, men selskapet klarer ikke å leverer nok - nettbutikken komplett.no har ikke en gang 3,6 GHz-versjonen i sine oversikter.

Nå slakker Intel ytterligere ned på farten. Selskapet hadde lovet 4 GHz-versjon i løpet av året, men dette er blitt utsatt en gang og skyves nå ytterligere frem i tid.

Intel lovet en lansering i første kvartal av 2005 og sa at dette skulle sikre at selskapet kunne levere et tilstrekkelig antall brikker når den først lanseres.

Nå viser Intels lanseringskart at 4Ghz-versjonen er forskjøvet til minst andre kvartal. For i løpet av første kvartal skal Intel bare lanserer en 3,8 GHz-versjon av Pentium 4, skriver taiwanske digitimes.com.

I tillegg til en vanlig Pentium 4 med 3,8 GHz klokkefrekvens, kommer det en Extreme Edition med en fart på 3,73 GHz.

Les mer om: