BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel flytter «Atom» til biler og telefoner

Intel har videreutviklet netbook-prosessoren for nye bruksområder.

Intel Atom Z5xxP
Intel Atom Z5xxP
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mars 2009 - 08:20

Intels Atom-prosessor har til nå vært en stor suksess for selskapet. Den brukes i svært mange av de små bærbare pc-ene som gjerne kalles netbooks eller minibærbare.

Nå har selskapet utviklet flere nye modeller som skal være mer egnet for bruk på andre områder enn i bærbare pc-er, nærmere bestemt i integrerte systemer. For eksempel kan de nye Z510PT- og Z520PT-modellene brukes i miljøer hvor temperaturen varierer fra -40 til +85° C. Bilunderholdning, medietelefoner, øko-teknologier og annen industribruk står på Intels liste over mulige bruksområder.

Medietelefoner er ifølge Intel en kommende type Internett-baserte kommunikasjonsenheter som skal gi enkel og rask tilgang til tjenester som e-post, tekstmeldinger, værinformasjon, Youtube og digitale fotoalbum.

Det loves støtte 2D- og 3D-grafikk, videoakselerasjon og støtte for en rekke operativsystemer, inkludert flere varianter av Windows og Linux.

Intel tilbyr nå Intel Media Phone Reference Design som skal få fortgang på utviklingen av nye produkter av denne typen. De nye produktene vil bli tilgjengelige i andre kvartal i år.

Intel Atom Z5xxP
Intel Atom Z5xxP

De nye Atom Z5xx-prosessorene kommer i to ulike innpakninger, hvor den minste måler 13 x 14 mm. Prosessorene er klokket til mellom 1,1 og 1,6 gigahertz og er utstyrt med 512 kilobytes med cacheminne. Den maksimale effektbruken er for prosessorene på mellom 2,0 og 2,2 watt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.