Intel fokuserer på servere

Intel klargjør nå Pentium II-prosessorer og brikkesett som er skreddersydde for servere.

Intel klargjør nå Pentium II-prosessorer og brikkesett som er skreddersydde for servere.

Intel vil til uka annonsere Pentium II-prosessorer laget for små arbeidsgruppe-servere, melder InfoWorld Electric. Dette vil åpne for at systemprodusenter kan lansere enkel- og dual-prosessorsystemer basert på Pentium II senere denne høsten.

Tidlig neste år vil Intel avduke Slot 2 for høyytelses Pentium II prosessorer og for Merced IA-64-prosessoren som kommer senere.

Slot 2 vil sammen med nye kjernelogikk-chipsett vil tillate Pentium II å skalere til fire prosessorer og kjøre på en 100 MHz systembuss. Pentium II kjører idag på en 66 MHz systembuss og skalerer bare til to prosessorer.

De nye enhetene vil la Pentium II få aksess til L2-cachen med samme hastighet som prosessoren opererer med internt. Idag er hastigheten bare halvparten av klokkehastigheten til CPUen.

For å skreddersy Pentium II til serverapplikasjoner, vil prosessoren som introduseres neste uke, bruke synkron burst RAM som støtter error-correcting code (ECC) på cachebussen, bekrefter representanter for Intel. Prosessorene vil som dagens Pentium II prosessorer kjøre ved 233 MHz eller 266 MHz klokkehastighet.

Inntil nå har ECC-minne kun vært tilgjengelig som hovedminne. De Pentium II-prosessorer som hittil er blitt brukt i PC-er, har ikke støttet feiltolerant teknologi slik som ECC i cachen.

Tidligere i år annonserte Dell serverprodukter basert på Pentium II, men de fleste analytikere sier at markedet trenger harde fakta om hva prosessorene gjør for serverytelsen.

-Jeg venter på å få se ytelsestall (benchmarks) av Pentium II i en serverkonfigurasjon, sier Jerry Sheridan, analytiker hos Dataquest, til Info World Electric. -Hvis den yter bedre enn Pentium Pro, forventer jeg at alle Intel-forhandlerne vil bytte til brikken med høyere ytelse.

Selskaper som Compaq, Hewlett-Packard og IBM har kommet med løfter om å komme med Pentium II servere i år. Mange andre sier de vil komme med Pentium II lav-ende systemer i framtiden.

For framtidige produkter som vil plasseres i høyytelsessystemer, jobber Intel også med en 300 MHz Pentium II prosessor med ECC. De vurderer å øke cachebusshastigheten kraftig for å øke ytelsen til Pentium II serversystemer.

Til toppen