UTVIKLING

Intel forenkler flertrådet programmering

Intel lanserte i går to nye utviklerverktøy som skal gjøre det enklere å utnytte moderne prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. juni 2007 - 10:25

Den samlede ytelsen til moderne prosessorer med flere kjerner er vanskeligere å utnytte med programvare enn prosessorer med bare én kjerne som er klokket raskere. Men flerkjernede prosessorer har kommet for å bli.

Intel lanserte i går to nye programvareprodukter som på en effektiv måte skal hjelpe utviklere med lage programvare som reagerer raskere.

De nye produktene, Intel C++ Professional Edition og Intel Fortran Compiler Professional Edition er begge tilgjengelige for både Windows, Linux og Mac OS X og kombinerer Intels kompilator med selskapets Intel Math Kernel Library. C++-versjonen inkluderer også Intel Integrated Performance Primitives og Intel Threading Building Blocks, mens Intel Visual Fortran Compiler 10.0 for første gang inkluderer Microsoft Visual Studio.

Produktene gjør at applikasjonene automatisk tar i bruk flere tråder, i tillegg til at applikasjoner som inneholder 3D-grafikk eller video automatisk akselereres ved å ta i bruk vektorer via Streaming SIMD Extensions (SSE). Dette inkluderer også de nyeste SSE 4-instruksjonene.

Ved å kombinere bruken av vektorer og tråder og integrere dem med en teknologi kjent som «loop transformation», skal utviklere kunne oppnå høyere ytelse ved kjøring på flerkjernede prosessorer uten å måtte skrive om den opprinnelige koden.

    Les også:

Løsningene skal i tillegg hjelpe utviklere med å finne potensielle sårbarheter som ellers kanskje ikke ville ha blitt oppdaget, blant annet ikke-initialiserte variabler og mulige overflytsfeil.

De nye produktene koster mellom 599 og 1599 dollar. De nye pakkene er dessuten tilgjengelige i en rabattert samlepakke for studenter. Denne inkluderer i tillegg Intel VTune Performance Analyzer, Intel Thread Checker og Intel Thread Profiler.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.