Intel først ute med firekjernet PC-brikke

Intels første firekjernede PC-prosessor er klar for salg. Ytelsesøkningen er ekstrem.

Intel først ute med firekjernet PC-brikke

Intels første firekjernede PC-prosessor er klar for salg. Ytelsesøkningen er ekstrem.

I går kunngjorde Intel at de er klare til å levere sine første firekjernede prosessorer for både PC-er og servere, flere måneder før AMD vil være i stand til å gjøre det samme. IBM, HP, Dell og Fujitsu Siemens er blant leverandørene som er først ute med servere basert på de nye firekjernede Xeon 5300-serverne.

    Les også:

Core 2 Extreme QX6700, Intels første firekjernede prosessor for PC-er og arbeidsstasjoner, skal være opptil 80 prosent raskere enn den nåværende modellen X6800. Den har en klokkefrekvens på 2,66 GHz og en frontbuss på 1066 MHz.

I første kvartal 2007 kommer en firekjernet PC-prosessor beregnet på massemarkedet, med tanke på kommende flertrådete applikasjoner innen underholdning, spill og multimedia.

Intel-sjef Paul Otellini mener dette er en merkedag for hele IT-verden.

– Vi går inn i en ny æra innen databehandling. Ytelsen til firekjernede mikroprosessorer vil virkeliggjøre nye muligheter for vitenskap, underholdning og næringslivet sa Otellini.

Ifølge Intel vil firekjernede prosessorer ha enormt å si for ytelse og responstid fra vanlige servere, og at Core 2 Extreme-PC-ene vil gi helt nye muligheter innen skaping av digitalt innhold, avanserte spill og andre segmenter som stiller høye krav til ytelse.

Servere med de nye firekjernede prosessorene har levert rekorder på flere standardtester fra Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), blant annet for Java virtuell maskin (BEA Jrockit JVM), heltallsberegninger, databaseytelse og tungregninger, samt SAP og 3D-rendering.

Intel mener de nye prosessorene innebærer en generell ytelsesøkning på 50 prosent, til samme pris og med samme strømforbruk. 2,66 GHz-utgaven kan kjøres i 120 watt for ekstrem ytelse, de andre er begrenset til 80 watt. I første kvartal neste år kommer utgaver beregnet på tettpakkede servere, der strømforbruket er begrenset til 50 watt.

De nye firekjernede serverprosessorene vil koste fra 455 til 1172 dollar, mens PC-prosessoren kommer på 999 dollar.

Til toppen