Intel framskynder hypertråd for PC-er

Mye system- og programvare er allerede tilrettelagt for "Hyper-Threading", en ytelsesteknologi som bygges inn i Pentium 4 innen nyttår.

Mye system- og programvare er allerede tilrettelagt for "Hyper-Threading", en ytelsesteknologi som bygges inn i Pentium 4 innen nyttår.

Intel innledet sitt utviklerforum i San Jose i går med en rekke teknologinyheter. I tillegg til tidligere nevnte Banias (en spesiell energisparende prosessor for bærbare PC-er og bladservere) og neste generasjons Itanium (Itanium 3 eller "Madison"), ble det kunngjort at "Hyper-Threading" vil komme til vanlige PC-er allerede innen nyttår med 3 GHz-utgaven av Pentium 4, og at det i Pentium 4s arvtaker Prescott planlegges integrert en ny type sikkerhetsteknologi kalt LaGrande.

Les også

Ifølge Intel er kretsene for hypertråd allerede nedfelt i Pentium 4, men blir først aktivisert i 3 GHz-utgaven. Opprinnelig var det ikke meningen å tilby hypertråd for vanlige PC-er før en gang neste år. Hittil har Intel først og fremst framhevet ytelsesteknologien i forbindelse med serverbrikkene i Xeon-serien. Hypertråd innebærer at prosessoren under visse betingelser kan kjøre to prosesser samtidig, for eksempel regne med heltall og flytetall på én gang. Ytelsesøkningen kan nå 30 prosent..

Hypertråd virker best for applikasjoner som er spesielt tilrettelagt for teknologien, men skal også kunne akselerere andre. Intel nevner Microsofts e-postklient Outlook som eksempel på applikasjon som kan tjene på hypertråd selv uten optimalisering. Applikasjoner som er tilrettelagt for hypertråd er blant andre Adobe Photoshop og Microsoft Windows Media 9. Det samme gjelder Windows XP og Windows 2000.

For å understreke at det er fortsatt mye å hente på ytelsessiden etter mer tradisjonelle metoder, demonstrerte Intel en 4,5 GHz-utgave av Pentium 4.

Til toppen