Intel: - Framtidas bærbare PC er alltid på

Sjefen for Intels avdeling for mobil teknologi letter på sløret om hvordan selskapet ser for seg framtidas bærbare PC-er.

Sjefen for Intels avdeling for mobil teknologi letter på sløret om hvordan selskapet ser for seg framtidas bærbare PC-er.

Intel arrangerer denne uken Intel Developer Forum, og på åpningsdagen presenterte Intel-sjef Craig Barrett sammen med Dr. Shreekant S. Thakkar, selskapets direktør for mobil plattformarkitektur, selskapets visjoner om hvordan mobil datateknologi vil utvikle seg de nærmeste årene.

Intel har allerede laget en prototyp av en slik maskin - Newport. Denne ble vist fram tirsdag.

- En bærbar PC blir mye mer nyttig når det alltid kan være på, sa Thakkar, ifølge PCWorld.com.

Intel har utarbeidet flere forslag for å gjøre dette mulig. Blant annet foreslår selskapet at en liten, ekstra skjerm monteres på lokket til de bærbare PC-ene. Denne lille skjermen samt fire taster skal gjøre det mulig for brukeren å få tilgang til blant annet IM-beskjeder (Instant Messaging), e-post og kalender - uten å måtte skru på den tross alt ganske strømkrevende, store skjermen.

Maskinen som ble vist fram i går hadde en todelt design som besto av en Tablet PC med vekt på drøyt et kilogram, som kunne bygges om til en komplett bærbar maskin ved å sette på en ekstra enhet med blant annet tastatur. Til sammen ble vekten omtrent to kilogram. De to enhetene var ifølge PCWorld.com utstyrt med hvert sitt batteri, noe som skal utvide batteritiden til omtrent seks timer.

Når slike maskiner vil bli tilgjengelig, om noen sinne, gir Intel få løfter om. Men selskapet kaller løsningen for Mobile Internet PC 2004.

Men Intel mener at en bærbar PC som alltid er på ikke er bedre enn dens tilgang til Internett. Ifølge PCWorld.com sier Thakkar at Intel innen 2004 ønsker systemer som sømløst kan bytte forbindelse, hvor det hele tiden søkes etter den raskeste forbindelsen.

Dette betyr at så snart en PC kobles fra nettverkskabelen skal den koble seg til en trådløs nettverksforbindelse. Hvis en slik forbindelse ikke er mulig å opprette, skal maskinen se etter muligheter for å koble seg til nettet ved hjelp av mobiltelefoni.

Til toppen