BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel fremskylder firekjernede prosessorer

Intel vil allerede i år doble antallet kjerner i prosessorer til servere og stasjonære PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2006 - 10:23

AMD var første ute med tokjernede x86-prosessorer til PC-er, men Intel vil definitivt ikke la konkurrenten komme først med firekjernede prosessorer.

- Vi har gitt kundene beskjed om at vi fremskynder lanseringer av firekjernede prosessorer fra første halvdel av 2007 til fjerde kvartal i år, sa toppsjef i Intel, Paul Otellini, til News.com i går.

Dette gjelder trolig både serverprosessoren med kodenavnet Clovertown, en firekjerned variant av Xeon, og desktop-prosessoren Kentsfield.

I likhet med Intel første tokjernede prosessorer, vil de første firekjernede prosessorene egentlig bestå av to tokjernede prosessorer som er satt sammen i en felles pakke, slik at de bare benytter én prosessorsokkel. AMDs første firekjernede prosessorer, som skal komme rundt midten av 2007, skal derimot ha alle de fire kjernene integrert i den samme silisiumbrikken.

Otellini fortalte også at Intel har fremskyndet lanseringen av prosessoren med kodenavnet Tulsa, med to kvartal. Dette er en Xeon-prosessor for fireveis servere. Selskapet begynte leveransene denne måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.