RESULTATERFINANS

Intel fremst i køen for å kjøpe VMware-aksjer

VMware skal på børs: Intel blir den største av de nye eierne, og får plass i styret.

Det er kjent at EMC vil sende sitt datterselskap VMware på børs om ikke så lenge. I en presisering i går om børsintroduksjonen, sa EMC at de regner med å tilby 33 millioner aksjer, det vil si rundt ti prosent, til mellom 23 og 25 dollar per aksje. Nettogevinsten på dette vil ifølge EMC være rundt 741,4 millioner dollar.

Samtidig sa EMC at de har inngått en avtale med Intel. Den innebærer at Intel skal betale 23 dollar per aksje for 2,5 prosent av alle aksjene i VMware: Det innebærer en investering på 218,5 millioner dollar, som kommer i tillegg til kapitalen som børsintroduksjonen vil skaffe. Avtalen gir også Intel en representant i VMwares styre.

VMware er i dag markedsleder innen programvare for å dele opp servere og PC-er i atskilte virtuelle maskiner som kjører med hvert sitt operativsystem. Denne tilnærming åpner for en rekke fordeler innen drift, og brukes i stadig større grad innen utviklingsmiljøer og i datasentraler.

Intels investering i VMware gjenspeiler deres syn på hvor viktig virtualisering er, og av behovet for ikke å bli for avhengig av Microsoft innen dette området, går det fram av de første vurderinger fra analytikere. Virtualisering krever samspill mellom programvare og maskinvare for å fungere mer effektivt enn den gjør i dag, og samtidig oppnå bedre pålitelighet og sikkerhet.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.