RESULTATERFINANS

Intel frir til tysk brikke-produsent

Konkurrerer med blant andre Samsung om å overta en av Apples viktigste leverandører.

2. aug. 2010 - 13:39

Finansavisen Wall Street Journal viser til anonyme kilder som forteller at Intel skal være i ferd med å inngå en vidtrekkende avtale med den tyske brikkeprodusenten Infineon.

Infineon sliter økonomisk, og skal være innstilt på å selge unna en enhet som framstiller brikker for trådløs kommunikasjon. Disse brikkene inngår i flere avanserte mobiltelefoner, blant dem Apple iPhone. Prisforlangende er opptil 1,5 milliarder euro.

I tillegg til Intel, har Infineon vært i kontakt med blant annet Samsung og Broadcom om salg av enheten. Ifølge avisas kilder ser det ut til at Intel foreløpig ligger nærmest an til å inngå en avtale.

Kildene bekrefter rykter som har versert i mange uker. De sier en avtale mellom Intel og Infineon kan komme i løpet av dager eller uker, samtidig som de sier at ikke noe er avgjort, og at det ikke er sikkert at det blir noen avtale i det hele tatt.

I første halvdel av 2000-tallet la Intel opp en strategi for å gjøre seg mer gjeldende i mobilmarkedet. Satsingen var ikke spesielt vellykket. I juni 2006 solgte Intel sin Xscale-prosessor og annen kommunikasjonsteknologi til Marvell, og tilsynelatende trakk seg helt ut av mobilmarkedet.

Det siste året har Intel presentert sin Atom-prosessor som et alternativ for lettere mobilt utstyr, også telefoner. Gitt at selskapet greier å temme Atom-prosessorens strømforbruk, vil en overtakelse av Infineons trådløse satsing gjøre det enklere å tilby konkurransedyktige brikkepakker til mobiltelefonprodusenter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.