BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel gir SSD-er en solid fartsøkning

Eksisterende brukere kan øke skrivehastigheten med opptil 40 prosent.

Intel X25-M Mainstream SATA SSD
Intel X25-M Mainstream SATA SSD
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2009 - 12:53

Intel kunngjorde i går at selskapet har gjort tilgjengelig en firmwareoppdatering til selskapets 34 nanometers X25-M Mainstream SSD-er (Solid-State Drive) med SATA-grensesnitt. Denne skal, sammen med selskapets nye Solid-State Drive Toolbox, gjøre det mulig for SSD-ene å levere langt bedre sekvensiell skrivehastighet, i tillegg til bedre muligheter for overvåking og administrasjon.

Firmware-oppdateringen og Intel SSD Optimize, som er en del av Solid-State Drive Toolbox, skal være optimalisert for Windows 7, men kan også brukes sammen med Windows XP og Windows Vista.

I Windows 7 tilbys ATA Data Set Management Command, også kjent som «Trim», som synkroniserer operativsystemets visning av slettede filer med filene som er slettet, men ikke utradert på SSD-en. Trim forteller dermed SSD-en hvilke datablokker som ikke lenger er i bruk, noe som skal stabilisere ytelsen og helbreden til SSD-en over tid.

Mye tyder likevel på at ytelsesforbedringene ikke bare gjelder i maskiner med Windows 7.

- Ikke bare vil Windows 7-brukere motta ytelsesforbedringene til Trim-kommandoen - det vil også våre Windows XP og Vista-brukere, sier Pete Hazen, markedsdirektør i Intels NAND Solutions Group, i en pressemelding.

Intel X25-M Mainstream SATA SSD
Intel X25-M Mainstream SATA SSD

Intel oppgir at den sekvensielle skrivehastigheten til 160 gigabyte-utgavene av X25-M-modellene som er basert på 34 nm-teknologi, vil kunne økes til opptil 100 megabyte per sekund, noe som skal være 40 prosent høyere enn med dagens firmware. Det er ikke oppgitt tilsvarende tall for 80 gigabyte-utgaven av SSD-en. Begge de to modellene kom i salg i juli i år.

Intels Solid-State Drive Toolbox tilbyr også verktøy for diagnostisering av SSD-ene, som blant annet vil kunne sammenligne enhetens S.M.A.R.T.-attributter (Self-Monitoring and Reporting Technology) med grenseverdier oppgitt av Intel.

Verktøyet vil også gjennom et enkelt brukergrensesnitt gjøre det mulig for brukerne å lage en timeplan for kjøring av Trim-kommandoen, uavhengig av operativsystemet. Daglig kjøring anbefales.

Firmwareoppdateringen kan lastes ned fra denne siden, mens Intel SSD Toolbox og SSD Optimizer er tilgjengelige her.

Før firmware-oppdateringen installeres, bør man lage en sikkerhetskopi av alle viktige filer på SSD-en.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.