BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel har "Yamhill" i bakhånd om Itanium skulle feile

"Yamhill" er et hittil ukjent Intel-prosjekt for 64 biters prosessor som i likhet med AMDs "Hammer" kjører 32-biters programvare langt bedre enn Itanium.

28. jan. 2002 - 08:30

Silicon Valley-avisa San Jose Mercury News avslører nå et hittil ukjent prosjekt hos Intel. "Yamhill" dreier seg om å lage en 64 biters prosessor som ikke krever omkompilering av 32 biters programvare for å kjøre den effektivt. Yamhill skal ha blitt startet av en liten gruppe ingeniører som fryktet at markedet ville avvise Itaniums avanserte arkitektur EPIC - "explicitly parallel instruction computing".

Intels utfordrer i markedet, AMD, har satset på å utvikle en egen 64-biters arkitektur, "Hammer", som er kompatibel med eldre programvare. Evnen til å kjøre eldre programvare langt mer effektivt enn Itanium, kan bli et viktig salgsargument når de første Hammer-prosessorene kommer på markedet, kanskje særlig for arbeidsstasjoner. Markedsutviklingen de siste månedene gjør at stadig flere brukere er svært opptatt av å forlenge bruken av det de allerede har investert i. Det styrker argumentene for å tilby løsninger som Yamhill og Hammer framfor Itanium, slik at man kan belage seg på en mer trinnvis overgang til 64 biters databehandling.


Ifølge Mercury News, har Yamhill-ingeniørene passet på å sikre kompatibilitet med prosjektet til AMD.

Intel har ikke villet kommentere avsløringen av prosjektet. Mercury News bedyrer at informasjonen er bekreftet av flere kilder uavhengig av hverandre.

Fagpublikasjoner som Semiconductor Business News fester lit til rapporten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.