Intel-hovedkort får bedre skjermkortstøtte

Et kommende brikkesett fra Intel kan gi hovedkort støtte for tandeminstallasjoner av skjermkort fra både ATI og Nvidia.

Et kommende brikkesett fra Intel kan gi hovedkort støtte for tandeminstallasjoner av skjermkort fra både ATI og Nvidia.

Intel ventes i begynnelsen av neste år å introdusere brikkesettet 975X, en videreutviklet utgave av dagens 955X-brikkesett.

Det kommende brikkesettet skal ifølge Tom's Hardware Guide lanseres samtidig som Pentium D 900, også kjent som Presler, som er en 65 nanometers utgave av dagen Pentium D 800-serie.

Den største forskjellen på 955X og 975X er at det nye brikkesettet skal ha støtte for Nvidias tandemmonterte skjermkortløsning, SLI. Dette skal være et resultat av en krysslisensieringsavtale mellom Intel og Nvidia.

Til nå har brukere av Intel-prosessorer måttet benytte hovedkort med brikkesett fra Nvidia hvis de har ønsker å montere to PCI Express-baserte Nvidia-skjermkort i samme system. Ifølge kildene til Tom's Hardware Guide skal 975X støtte to PCI Express x8-spor. Men tidligere i sommer har Nvidia lansert en versjon av selskapets Nforce-brikkesett som støtter to x16-spor.

Ifølge Tom's Hardware Guides kilder vil 975X også kunne støtte skjermkort med støtte for ATIs tilsvarende Crossfire-løsning. Om dette kommer i det endelige produktet, avhenger trolig mer av enighet om lisenser enn av tekniske vanskeligheter.

Til toppen