BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel i både NetPC og NC

Intel lanserte tidligere denne uken den første Intel-baserte "network computer" (NC) i samarbeid med Oracles datterselskap, Network Computer Inc. Samtidig har Intel annonsert at de vil offentliggjøre spesifikasjonene for den såkalte NetPC-en 19. mars.

Eirik Flaa
7. mars 1997 - 15:00

I samarbeid med Oracle Corporations datterselskap Network Computer, viste Intel tidligere denne uken en prototype på en NC basert på en 133 MHz Pentium. På samme tid annonserer Intel at de vil satse på den såkalte NetPC-en. Spesifikasjonene for denne vil bli offentliggjort 19. mars, altså under CeBIT-messen i Hannover. Det er fritt frem for alle PC-produsenter å bruke dem i sine NetPC-alternativer.

- Vi ønsker ikke utelukke noen fra dette markedet, sier informasjonssjef Thomas Jönson i Intel Sweden til Digi:data. Han legger til at den nye nett-PC-en ikke er en såkalt tynn klient, og vil ligne mer på PC-en enn på NC-en.

- NetPC-en vil være omtrent som en vanlig PC. Den vil være utstyrt med en harddisk, men uten diskettstasjon. Det vil dessuten være mulig for systemadministrator å boote maskinen fra sentralt hold. Dette er noe Intel har lagt inn i systemarkitekturen, sier Jönson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.