BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel, IBM, Compaq og Dell dropper Comdex

Mandag neste uke går startskuddet for databransjens årlige stortreff, Comdex-messen i Las Vegas. 13 norske selskaper skal delta på messen som i fjor trakk over 200.000 besøkende, men stadig flere av de største leverandørene uteblir.

Einar Ryvarden
10. nov. 1998 - 11:47

Comdex-messen i Las Vegas i november er fremdeles den viktigste datamessen, men leverandørene sparer ikke lenger de store lanseringene til messen - markedet beveger seg så fort at de lanserer så snart de er ferdige. Messen møter dessuten kraftig kritikk fra både utstillere og besøkende. I fjor deltok 11 norske selskaper, men bare to er å finne igjen på listen over de 13 påmeldte i år.

Disse 11 selskapene skal delta på Eksportrådets fellesstand: Software Innovation, Animax, Paradigm Business Simulators, Netfront Interactive, Snow Software, Birdstep Technology, Systems in Motion, Arendi, Coach Factory. I tillegg er Ask til stede gjennom sitt datterselskap Proxima, og Guru Software skal stå på en Microsoft-stand.Det er bare Animax med sine ergonomiske mus og programvare-produsenten Paradigm Business Simulator som deltok i fjor.

Av norske lanseringer er det kjent at Fast skal bruke Comdex til å lansere sitt nye søkekort, mens Birdstep skal lansere Icebreaker, en miniatyr-database for Windows CE.

Comdex-messen kritiseres for å være dyr og alt for stor, noe som de siste årene har ført til en sterk vekst for mer spesialiserte messer, særlig innenfor Internett. En rekke store selskaper, blant annet Intel, IBM, Compaq, Dell og Apple har derfor ikke leid seg plass for stander, men holder møter på hotellrom og annonserer i stedet.

Etter programmet å dømme ser det ut som årets hovedtalere vil servere en heller lite spennende og generell grøt av fremtidsvisjoner og propaganda. Bill Gates åpner på søndag og følges av Lotus-sjef Jeff Papows. Deretter kommer

Eckhard Pfeiffer, toppsjef i Compaq og alltid selvsikre Larry Ellison i Oracle. Utover uken skal også Charles Wang i Computer Associates, Intel-sjef Craig Barrett, Rick Thoman i Xerox og John Sidgmore i UUNET/Worldcom opp på talerstolen.

Den største lanseringen på Comdex blir kanskje visningen av Suns sterkt forsinkede Java-prosessorer. Sun annonserte for to år siden at de skulle lage prosessorer som bare tygde Java-kode, men siden har det vært stille. Sun skal ikke lage brikkene selv, men NEC, Fujitsu, LG, Rockwell og IBM har signert produksjonsavtaler.

Ellers skal flere PC-leverandører vise servere med åtte Pentium II-prosessorer Og Microsoft skal vise frem databasen SQL Server 7.0.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.