AVTALER & KONTRAKTER

Intel investerer i det digitale hjem

Intel har bidratt med penger til fem selskaper som utvikler teknologier for det digitale hjem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2004 - 09:14

Intel annonserte mandag at selskapets investeringsorganisasjon, Intel Capital, har gjort ytterligere fem investeringer i selskaper som utvikler løsninger og teknologier for "det digitale hjem".

- Investeringene støtter Intels initiativ om å gjøre det mulig for folk å nyte digitalt innhold - inkludert musikk, spill, fotografiker og video - på en rekke ulike enheter i og utenfor hjemmet, sier Scott Darling, direktør for områdene Enterprise og Digital Home i Intel Capital, i en pressemelding.

- Hindringer, slik som samspillsevne og brukervennlighet, må overvinnes for å akselerere bruken av digital hjemteknologi. Vi investerer i disse fem selskapene for å hjelpe til med å løse disse tekniske problemene, sier Darling.

Intel Capital har et eget fond på 200 millioner dollar beregnet for investeringer i digital hjemteknologi. Hvor mye selskapet har brukt i denne omgang, er ikke oppgitt.

De fem selskapene Intel har investert i, enten for første gang eller på nytt, er Cablematrix - et selskap som tilbyr nettverkstjenester over bredbånd, Mediabolic - som utvikler innebygd programvare for konsumentelektronikk, Pure Networks - som tilbyr konsumentprogramvare og -tjenester for digitale hjem, sveitsiske BridgeCo - som lager trådløse nettverksløsninger for konsumentelektronikk, og Envivio - som lager verktøy og systemer for kringkasting eller streaming av innhold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.