Intel investerer i fire nye Wi-Fi-selskaper

Ytterligere fire selskaper har fått midler fra Intels Wi-Fi-fond på 150 millioner dollar.

Ytterligere fire selskaper har fått midler fra Intels Wi-Fi-fond på 150 millioner dollar.

I september 1999 opprettet Intel et eget fond på 500 millioner dollar, døpt Intel Communications Fund, for å investere i unge selskaper innen tale- og datakommunikasjon. I oktober i fjor ble det fra dette fondet avsatt 150 millioner dollar til investeringer innen Wi-Fi-orienterte selskaper.

De tre første mottakerne av midler fra dette fondet ble kjent før nyttår. Omfanget av disse investeringene er ikke kjent:

– STSN, tilbyr tjenester til amerikanske og europeiske hoteller som vil gi gjestene adgang til bredbånd, også Wi-Fi.

– TeleSym, lager programvare for trådløs IP-telefoni til PC-er og PDA-er, over Wi-Fi-forbindelser.

– Cometa Networks, fellesselskap av IBM, Intel og AT&T, opprettet 5. desember 2002 for å bygge titusener IP-soner i USAs 50 største byer.

Nå er en ny investeringsrunde kjent, i forkant av en stor markedskampanje for Wi-Fi som Intel skal innlede i forbindelse med lanseringen av Centrino-teknologien og Pentium M-prosessoren 12. mars.

    Les også:

I januar kunngjorde Pronto Networks at de hadde fått et ikke oppgitt beløp fra Intel-fondet. Pronto leverer nøkkelferdige løsninger for tilbydere og operatører som vil opprette IP-soner.

I slutten av februar kunngjorde britiske Broadreach Networks (tidligere kjent som Womba Telecom) at de hadde fått Intel inn på investorsiden. Broadreach driver IP-soner i Storbritannia under varemerket ReadytoSurf. Selskapets 37 IP-soner skal innen utgangen av året utvides til over 800. Selskapet hadde fra før British Telecom som ti prosents eier.

Ifølge Wall Street Journal vil enda to Wi-Fi-orienterte selskaper få Intel inn på eiersiden gjennom fondet. Det ene er Vivato, et San Francisco-selskap som bygger svitsjer beregnet på Wi-Fi-nettverk, og som gjør det mulig å bygge Wi-Fi-nettverk over flere kilometer. Det er naturlig å se denne investeringen i lys av satsingen på IP-soner i både USA og Storbritannia.

Det andre selskapet er rovingIP, et selskap som skal tilby tjenester til Wi-Fi-operatører.

Engasjementet til Intel viser at det orienterer seg spesielt mot utbredelse av IP-soner. Det hadde vært naturlig å håpe at det norske selskapet Birdstep hadde muligheter til å trekke penger fra Intel-fondet. Administrerende direktør Terje Andersen i Birdstep sier til digi.no at han ikke kan kommentere dette. Intel har ingen eierandeler i Birdstep i dag. Birdstep har en rekke interessante løsninger for IP-soner spesielt og trådløse

Nettverk generelt, blant annet en vandreklient som sikrer at brukeren alltid automatisk overføres til den beste forbindelsen.

Til toppen