RESULTATERFINANS

Intel investerer i norske Scali

I mai kunngjorde superklyngeprodusenten Scali en kapitalutvidelse på 30 millioner kroner. Det er nå økt med et ukjent beløp fra Intel.

4. juli 2002 - 08:23
ScaliDolphin Interconnect Solutions

Les også

I begynnelsen av mai ble det kjent at Scali ville trekke til seg 30 millioner kroner i frisk kapital, fordelt på både de eksisterende investorene SND Invest og Kongsberg Gruppen, og den nye investoren Four Seasons Venture AS.

Les også

I går kunne Scali fortelle at de 30 millionene er økt med et ukjent beløp fra Intel Capital, investeringsselskapet til verdens største prosessorleverandør Intel Corporation.

- Det er veldig stort for oss at Intel investerer i Scali, sier Bjarne Lie, talsperson for Four Seasons Venture. - De kommer inn i runden som ny investor, og øker Scalis kapitalgrunnlag. Utenom Opticom er dette Intels eneste investering i Norge. Intel vil bli en nøkkelpartner for Scali.

IDC tror superklyngemarkedet vil vokse fra 613 millioner dollar i 2000 til 2,4 milliarder dollar i 2005.

Den friske kapitalen skal brukes til å styrke alle sider ved Scali, fra den underliggende teknologien til organisasjonsutvikling, salg og markedsføring.

Lie mener Scali har et utmerket utgangspunkt for vekst, og legger forsiktig til at man tar sikte på å gå med overskudd fra annet halvår 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra