Intel investerer som i dotcom-tiden

Intels investeringer i gründere og ny teknologi har nådd dotcom-høyden. Det meste går til Wimax.

Prosessorgiganten Intel har en egen venturedivisjon som gjør investeringer i eksterne oppstartsselskaper med lovende ny teknologi eller produkter.

Investeringene er som regel av strategisk natur. Selskapet investerer ofte for å raskere kunne bygge opp nye markeder for selskapets kjerneprodukter, prosessorene.

Størrelsen på pengesummen som Intel har investert hvert år har variert veldig. I 2006 har selskapet for første gang siden dotcom-tiden har selskapets venturedivisjon investert mer enn en milliard dollar på et år.

Det har selskapet bare gjort to ganger tidligere, i 1999 og i 2000. Da investerte Intel henholdsvis 1,2 og 1,3 milliarder dollar. Året etter, i 2001, falt investeringsbeløpet til 350 millioner dollar.

Over halvparten av Intels ventureinvesteringer i år, har gått til et enkelt selskap, Clearwire Corporation.

– Vi investerte 600 millioner dollar for å gi dem en god start, sier Arvind Sodhani, sjef for Intel Venture, til Wall Street Journal.

Sammen med penger fra Motorola har Clearwire fått 900 millioner dollar for å satse på å bygge ut Wimax-teknologien. Til sammen forventer Intel at de trekker fem milliarder dollar for å kunne sette opp et Wimax-nett som dekker hele USA.

    Les også:

Foruten Clearwires Wimax-satsning, har Intel også investert i 133 andre selskaper.

Til toppen