Intel kårer vinnere blant Xeon-servere

Har kjørt 22 standardtester. Se hvem som hevder seg i de ulike kategoriene.

Intel kårer vinnere blant Xeon-servere

Har kjørt 22 standardtester. Se hvem som hevder seg i de ulike kategoriene.

Oppdatert kl 10.40 med kommentar fra HP Norge.

Som kjent har Intel nettopp lansert sine nyeste prosessorer i Xeon-famililen, Xeon E7.

    Les også:

På sine nettsider har Intel publisert en oppsummering av ytelsestester kjørt på sammenliknbare Xeon E7-servere fra ulike leverandører: Server Performance Summary.

Det dreier seg om 22 ulike typer standardtester («benchmarks»). Cisco kommer ut på topp i ni av testene. De øvrige vinnes av Dell, Fujitsu, HP, Oracle og SGI.

Cisco vinner i tester beregnet på to- og fireveis servere, blant dem VMark 2.1-testen for virtualiserte fireveis servere, og testen for Java-mellomvare (SEPCjbb 2005) for toveis servere.

I den samme Java-testen for fireveis og åtteveis servere vinner henholdsvis Oracle og Fujitsu.

SGI er enerådende når det gjelder de største flerveis serverne, og setter nye rekorder med sine Altix-modeller med henholdsvis 64, 128 og 192 prosessorer.

Dell vant kategorien for teknisk databehandling (SPECfp_rate_base2006) med en toveis PowerEdge. HP vant fire kategorier, innen transaksjonsprosessering, virtualisering (toveis servere) og ERP (toveis servere). IBM kom på topp innen beslutningsstøtte (åtteveis servere) og ERP (fireveis servere).

Jan Fredrik Gunvaldsen i HP Norge peker på at testene ikke er en konkurranse der alle leverandørene har deltatt i alle grener

– Langt fra alle selskaper (HP inkludert) gjennomfører tester i alle kategorier. Det er meget kostbart å gjennomføre slike tester. Det Intel har publisert er derfor en status slik den er per idag innenfor mange ulike kategorier. Ikke en konkurranse som har en vinner i alle kategorier. Man må ha mange deltagere i klassen for å erklære en vinner, sier han til digi.no.

Til toppen