Intel kjøper egyptisk teknologiselskap

Forsterker satsingen på 4G og LTE.

Intel kjøper egyptisk teknologiselskap

Forsterker satsingen på 4G og LTE.

Intel kunngjorde i går at selskapets selvstendige forretningsområde for mobil kommunikasjon, Intel Mobile Communications, har kjøpt det meste av det privateide selskapet SySDSoft, som er lokalisert i Kairo, Egypt.

SySDSoft har omtrent hundre teknikere, primært elektroingeniører og informatikere, og designer løsninger knyttet både programvare og maskinvaredelen av RF- og analoge kretser som integreres i mobile plattformer.

Det er første gang Intel kjøper et slikt teknologiselskap i Midt-Østen, selv om Intel også har betydelig virksomhet i Israel.

– Oppkjøpet viser Intels fortsatt langsiktige strategiske engasjement overfor regionen, sier Arvind Sodhani, president for Intel Capital, i en pressemelding.

Intel sikter mot å bruke SysDSofts løsning til å forbedre multikommunikasjons-porteføljen som Intel Mobile Communications har i dag. Dette gjøres ikke minst for å øke innsatsen innen 4G/LTE, i tillegg til programvareutvikling og designkapasitet.

Intel Mobile Communications er resultatet av Intels oppkjøp av Infineons avdeling for trådløs kommunikasjonsteknologi, en avtale som ble kunngjort i fjor høst.

    Les også:

Til toppen