BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel klar med nye serverbrikkesett

Intel lanserte mandag nye brikkesett for toveisservere basert på selskapets Xeon-prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2004 - 11:55

Intel annonserte i dag at brikkesettene E7520 og E7320, tidligere kjent under kodenavnene Lindenhurst og Lindenhurst-VS, samt I/O-prosessoren IOP332, tidligere kjent som Dobson.

De nye brikkesettene støtter Xeon med Extended Memory 64 Technology (EM64T), raskere minne (DDR2 400), 800 MHz systembuss og ekspansjonsgrensesnittet PCI Express. Dette skal gi systemene bedre ytelse.

E7520-brikkesettet er spesielt rettet mot toveissystemer med store I/O-krav for blant annet lagring og nettverkskommunikasjon, mens E7520 er et billigere brikkesett for bruksområder som krever færre I/O-porter.

IOP332 I/O Storage Processor skal gi bedre datapålitelighet og redusert nedetid for RAID-løsninger. Den tar i bruk DDR2-400-minne og en 800 MHz XScale-kjerne, noe som skal doble hastigheten til RAID5 lagrings og gjenoppretting. Prosessoren vil normalt være integrert i hovedkortet ved hjelp av PCI Express.

DDR2 400-minnet skal ifølge Intel gi 20 prosent økning i minnebåndbredden og 40 prosent lavere effektforbruk i forhold til DDR 333. Lavt effektforbruk er spesielt viktig i små rack- og bladservere på grunn av varmeutviklingen.

    Les også:

I første omgang vil brikkesettene bare ha støtte for PCI Express-løsninger integrert i hovedkortet. Dette skyldes trolig en utstabilitet som kan føre til at systemer med brikkesettene henger hvis separate PCI Express-kort benyttes. Derfor vil ikke brikkesettene støtte separate PCI Express-kort for en ny versjon kommer i fjerde kvartal.

Intel introduserte i dag seks nye serverhovedkort og flere nye serverkabinettter som tar i bruk Xeon og de nye brikkene, samt nye RAID-kontrollere og administrasjonsprogramvare. Disse produktene er rettet både mot serverbyggere og forhandlere.

En lang rekke system- og hovedkortprodusenter har annonsert planer om produkter basert på de nye serverplattformene. Dette inkluderer Asus, Dell, Fujitsu Siemens, Hitachi, HP, IBM, MSI, NEC og Tyan.

Alle de nye brikkene er tilgjengelige nå. Prisen for E7520 og E7320 er henholdsvis 84 og 70 dollar, mens IOP332 I/O Storage Processor koster 82 dollar. Alle prisene er i kvanta på tusen enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.