BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel klargjør enda mindre prosessorkretser

Intel er nå i stand til produsere prosessor-prototyper basert på ny og krympet prosessteknologi.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. nov. 2006 - 08:29

Intels direktør for prosessarkitektur og integrasjon, Mark Bohr, sier i et intervju med Reuters oppgitt at selskapet nå har laget prototyper av prosessorer basert på 45 nanometers kretsteknologi. Dette reduserer størrelsen omtrent en tredjedel i forhold til dagens 65 nanometers teknologi. En slik reduksjon i prosessteknologien vil kunne lede til raskere brikker med lavere effektforbruk.

Redusert kretsstørrelse kan dessuten bety at selve silisiumbiten som utgjør prosessoren, også blir redusert. Dette betyr at Intel kan lage enda flere prosessorer av hver silisiumskive, noe som vil redusere produksjonskostnadene per prosessor.

Brikkene Intel nå har produsert, er basert på dagens mikroarkitektur, Core, og kalles Penryn. Ifølge Bohr skal Intel være i rute med lanseringen av disse brikkene i løpet av andre halvdel av 2007.

Intel vil dermed få et solid forsprang på konkurrenten AMD, som først nå i desember er ventet å gå over til 65 nanometers prosessteknologi. Deretter vil det trolig gå ytterligere halvannet år før AMD tar i bruk 45 nanometers teknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra